Got no point? Use PowerPoint

Steen Kræmer RasmussenIkke kategoriseretLeave a Comment

En australsk undersøgelse viser, at PowerPoint-præsentationer hæmmer forståelsen blandt tilhørerne, når en foredragsholder bruger slides som krykstok. Det fortæller Dorte Toft i sin blog på Berilngske.dk.

Og hvor HAR Dorte da bare ret. Slides med grafer og andre illustrationer kan være fine til at understrege og illustrere budskabet, så langt kan jeg følge brugen af PP. Men kæden springer simpelthen af, når en foredragsholder står og læser de ord op, som folk selv kan læse på storskærmen.

PowerPoint kan og skal IKKE afløse forberedelsen. Mange gange glemmer oplægsholderen, at man faktisk skal huske at træne sin præsentation i det uendelige, før man træder op foran gruppen af kunder, aktionærer eller andre vigtige tilhørere. Bare fordi ‘jeg har jo den powerpoint – så kan det ikke gå galt.’

Jo det kan. Det kan gå gebommerligt galt, kan det.

Der er simpelthen ikke noget, der erstatter øvelse og træning. Lad to-tre bamser, familiens hund eller måske endda ægtefællen lytte til, mens du øver dig. Og gerne igen og igen til den sidder lige i skabet.

Først da kan du fremtræde rigtig professionelt og få dit budskab ud over rampen. Alt det andet dur bare ikke. Så skær den fine PowerPoint fra informationsafdelingen ned til et par billeder og/eller en graf. Ellers kommer PowerPoint til at stjæle budskabet fra dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *