Nu skal du bare høre

Steen Kræmer RasmussenSkrivetips og -tricksLeave a Comment

journalistik

Nu skal du bare høre:
Dette indlæg i bloggen giver dig verdens bedste og enkleste opskrift på en god tekst. Intet mindre.

Sagen er den, at langt, langt de fleste tekster, som vi får i hånden, aldrig bliver læst. Uanset om det er breve fra kommunen, avisartikler eller utydelige postkort fra charterturen til Tenerife, kommer vi sjældent langt i teksten.

Det er derfor, man oplever, at journalister starter med det vigtigste, følger op med fakta og først til sidst skriver om baggrunden og forudsætningerne for det, de nu skriver om.

Det er, så vidt jeg er orienteret, Sallingsund Kommune, der har lært sine medarbejdere, at alle, der skriver breve, skal starte processen med at tænke ‘Nu skal du bare høre:’ Når man har gjort det, er det meget lettere at fokusere på det, man i virkeligheden vil fortælle.

På den måde bliver…

:roll:‘I henhold til Deres skrivelse af den 22. juni 2004 skal vi herved meddele Dem, at kommunen har truffet en afgørelse i sagen vedrørende deres ønske om udvidelse af carporten i sydøstgående retning mod naboparcellens hækbeplantning under henvisning til §§52-57 i lov om…..’

…lynhurtigt til…

:)‘Vi skal herved med beklagelse meddele dem, at kommunen må afvise Deres ansøgning om udvidelse af carporten mod sydøst.’

Hvad er det, læseren er mest spændt på at vide? Bare man holder fokus på det, kan man sagtens sige ‘Nu skal du bare høre’ og så i øvrigt begynde at skrive både bedre og sjovere tekster, som bliver læst og forstået langt bedre….

Og det gælder i øvrigt alle former for tekster. Ikke bare kommunale breve eller avisartikler. Postkort, breve til mor, jobansøgninger osv. osv. osv.

Nu skal du bare høre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *