Problemer? Dem har vi ikke nogen af!

Steen Kræmer RasmussenLidt ved siden af, Sprog og signalerLeave a Comment

For første gang ville jeg ønske, at jeg kunne indføre censur på Kræmers Blog. Det sker med øjeblikkelig virkning.

For nogle år siden, da jeg var journalist på Børsen, interviewede vicepræsident Tina Helsted fra den internationale studenterorganisation AIESEC. Den danske afdeling var ved at redde sig op til overfladen efter en gevaldig dykkertur af Marianergravsdybde.

Efter en halv times interview gik det pludselig op for mig, at Tina ikke en eneste gang havde brugt ordet ‘problem’, selv om AISEC mildest talt havde rigeligt af dem. Hun indsatte konsekvent ordet ‘udfordring’ i stedet for.

Helt fantastisk, synes jeg.

Hun sendte nogle helt andre signaler med sine udfordringer, og på den måde lykkedes det hende faktisk at ændre opfattelsen af hende og af AIESEC. ‘Problemer’ er utroligt negativt ladede, mens ‘udfordringer’ sender signaler om energi og lyst til at klare de besværligheder, man nu står over for.

Der slet ingen tvivl om, at Tina Helsted vendte ikke bare min men også sin egen opfattelse af AIESEC’s situation ved at bruge det rigtige ord med den rigtige signalværdi.

Det er vi RIGTIG mange, der kan lære rigtig meget af.

Det skal jeg være den første til at gøre noget aktivt ved. Fra og med NU er ‘problem’ og ‘problemer’ forbudte ord på Kræmers Notesb(l)og. (Det gælder selvfølgelig også i kommentarer.)

PS Den klichéagtige version af dette er jo den der med de halvtomme og de halvfulde glas. Det her er bare nyt i mine ører, og det er anderledes.:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *