Sådan: Gode venner med Google

Steen Kræmer RasmussenInternetLeave a Comment

Nettet er tykt af flinke konsulenter og webfirmaer, der har fundet de vises sten med hensyn til at få din hjemmeside op på Googles første side i søgeresultaterne. De (konsulenterne) er endda så flinke, at de gerne vil dele deres viden med dig for en mere eller mindre skræmmende bunke hundredekronesedler.

Dejligt med den slags venner. :p Men faktisk kan du selv gøre en stor del af arbejdet ganske gratis. Der er ikke tale om et vidundermiddel, men sliddet betaler sig, og i løbet af nogle uger kan man faktisk mærke og se, at man kommer højere hos de forskellige søgemaskiner.

Her er nogle ideer til, hvordan du kan søgemaskineoptimere (Search Engine Optimization (SEO) på godt gammelt dansk)

  • Brug metatags (Metatags er de koder, man kan sende ud i verden med hjemmesiden. Brug de kodeord, du gerne vil findes på. Se evt. det tidligere blogindlæg ‘Metadata med et snuptag‘. Her finder du et link til en side, hvor det er supernemt at skabe sine megatags.)
  • Sørg for at have de vigtige ord i sidens titel. (Titlen på denne side er f.eks. Kræmers Notesb(l)og. Der kunne jeg jo godt skrive ‘Kræmers blog om kommunikation, journalistik, kurser og pr’ i stedet. Det er noget, søgemaskinerne lægger mærke til. Og det dummeste, man kan gøre, er da at have ‘Untitled page’ i sin titellinie.)
  • Brug de vigtige ord i alle ALT-tekster til billeder (Når du fører musen hen over et billede, kommer der ofte en lille tekst i en hvid boks. De ord gør også en søgemæssig forskel.)
  • Brug de vigtige ord i H1-tekster (Vigtigt! H1-teksterne er hjemmesidens hovedoverskrifter.)
  • Brug de vigtige ord i udgående links Især når du linker til sider der indholdsmæssigt er relevante for dine søgeord.
  • Sørg for at få mange links udefra – især fra relevante sider, der handler om det samme – og gerne med de vigtige ord i de link-tekster, der forekommer. Der er mange, der gerne vil bytte links. Denne metode er faktisk den allervigtigste, fordi den øger indtrykket af, at din side er vigtig.)
  • Sørg for, at indholdet på din side skifter, (f.eks. med et citatmodul. Varierende indhold og hyppige opdateringer tæller positivt i regnskabet, og søgemaskinerne må gerne opleve, at der er liv på din side. )
  • Og så den eneste af ovenstående, jeg i virkeligheden bruger: Social Media Software. (Læs mit blogindlæg om det ’Blogkommentarer giver pote’. Denne pointe er vigtig, let at bruge, interessant og lærerig samtidig. )

Håber, at du kan bruge nogle af ovenstående forslag. Kom i gang, det øger med garanti trafikken på din side. Og er du i tvivl om noget, kan du ringe uforpligtende på 50 10 90 10 begin_of_the_skype_highlighting 50 10 90 10 end_of_the_skype_highlighting eller sende en mail til [email protected].

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *